Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

GYIK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK)
 

Milyen költségekkel jár a tagsági viszony?
Az alapszabályban foglaltak szerint a belépés feltétele 2 db részjegy jegyzése ami 2 x 1500 azaz összesen 3000 forintba kerül. Ez az összeg természetesen ha a tag úgy dönt, hogy kilép visszafizetésre kerül a szövetkezet gyakorlatilag visszavásárolja a részjegyeket. Ezen az összegen túl semmilyen kötelező költsége nincs a tagoknak!


Hogyan lehetek szövetkezeti tag? Mire van szükség?
A szövetkezeti törvény, és a szövetkezet Alapszabályainak az előírásait kell alkalmazni.
Önkéntes adatszolgáltatással ki kell tölteni a GoStore-General Insurance szövetkezettől előzetesen kért dokumentumokat és visszaküldeni postai címünkre: 4087 Hajdúdorog Kiss János utca 27. A kitöltendő dokumentumok ezek lehetnek, mint például a Tagfelvételi Kérelem, Belépési nyilatkozat, Megállapodás, Tagjegyzék, Tájékoztató. Személyes aláírás után a GoStore-General Insurance Szövetkezet pénztárába befizetni vagy átutalni a jegyzett részjegyek értékét.


Mi a szövetkezet?
A szövetkezet jogi szempontból elismert szervezeti forma, amely nem csak a magyar jogrendszerben, de európai szinten is szabályozott. A szövetkezet,  - az alapszabályban meghatározott összegű -   az alapító tagok vagyoni hozzájárulásával alapított, a nyitott tagság és a változó tőke elvei szerint működő, jogi személyiséggel rendelkező szervezet, amelynek célja, a tagjai gazdasági, valamint más társadalmi (kulturális, oktatási, szociális, egészségügyi) szükségletei kielégítésének elősegítése.